måndag 31 oktober 2011

Misslyckad bussdesign

De flesta bussar är rätt så bekväma så jag har sällan något att klaga på i det avseendet. Idag hade jag dock oturen att råka stiga på en bussmodell vars formgivare helt tydligt inte har tänkt igenom designen helt och hållet.

Jag är knappast den enda som föredrar att sitta och titta framåt i bussen och som gärna undviker de platser där man får sitta med ryggen åt färdriktningen. Så varför medvetet svänga fler stolar i bussen åt fel håll än de fyra som finns i de flesta bussar? Ju fler felsvängda stolar, desto större sannolikhet är det för åksjuka passagerare. Jag hade så klart oturen att välja mellan att stå eller åka baklänges och valde såklart att sätta mig ner. Kanelbullen i magen började småningom göra sig påmind och som tur kunde jag byta plats efter halva åkturen.

Det visade sig att inte heller den platsen var särskilt bekväm. Den var visst avsedd för personer men en längd på minst 170 cm.

Halva bussresan åkte jag alltså baklänges, resten av resan åkte jag åksjuk dinglandes med benen.

söndag 30 oktober 2011

Ny blogg

Av någon anledning hade jag plötsligt inte längre tillgång till mitt bloggerkonto, vilket orsakade en hel del frustration och motstridiga reaktioner. Den första tanken var "jaha, då var det slutbloggat för min del". Och den tanken höll jag fast vid några veckor. Men jag gillar ju att blogga, så nu fann jag mig här ändå. Uppdaterad, förnyad, fräsch.
Lite synd är det att jag inte an göra något åt mina inlägg som är ute och seglar i cybervärlden. Jag kan inte hantera dem eller radera dem.
Jag kan bara hänvisa till dem.

hejafreja.blogspot.com
frejagrejar.blogspot.com

För den som skulle sakna gamla inlägg.

Vad det blir av bloggen vet jag inte ännu. Den får utforma sig själv. Först skall jag fousera på layouten.